Ish- ambasadori Amerikan në Kombet e Bashkuara, John Bolton tha se njohja nga presidenti Trump e Jerusalemit si kryeqytet i Izraelit ishte “ekzakt lëvizja e duhur’ të enjten për Breitbart News Daily me prezantuesin e ‘SiriusXM’t Raheem Kassam.

“Izraeli është një nga të paktët, ndoshta i vetmi shtet në botë ku ambasada Amerikane nuk ndodhet në kryeqytet”, vuri theksin Bolton.

“Nga pikëpamja Amerikane, le të fillojë me ne, vetëm kjo ka kuptim për ta vënë ambasadën tonë aty ku janë institucionet e qeverisë, në vendin ku diplomatët tanë janë akredituar. Në qoftë se gjejmë, për çfarëdo arsyeje në gjithë Europën për rreth që një vend të ketë ambasadën  në vendin ku është krijuar, për shembull- atëherë si mund të vendosim ambasadën tonë 50 milje larg kryeqyteti”, tha.

“Pse Izrael duhet të jetë ndryshe nga çdo vend tjetër në botë, askush nuk ka qenë i gatshëm ta shpjegojë. Kjo që bëri zoti Trump nuk është e jashtëzakonshme. Kjo thjesht konfirmon Izraelin me 190, apo një numër i tillë vendesh, me të cilat ne kemi marrëdhënie diplomatike.

Kjo është efektivisht një pikëpamje me efekt dhe shumë e mirë për Shtetet e Bashkuara”, tha ambasadori Bolton.

Veritas.com.al/