BRUKSEL, 2 Prill (Reuters) – Buxheti i ardhshëm i BE-së duhet të marrë formën e një “Plani Marshall” për të ushqyer rimëkëmbjen e Evropës nga kriza e koronavirusit, tha të enjten presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen.

“E dimë se në këtë krizë kemi nevojë për përgjigje të shpejta.Nuk mund të marrim një, dy ose tre vjet për të shpikur instrumente për lajme,” tha ajo në një konferencë për shtyp, duke shtuar se buxheti afatgjatë, i njohur si kornizë financiare shumëvjeçare (MFF) ishte mjeti i saj më i fortë.

“Duam ta modelojmë MFF në atë mënyrë që të jetë një pjesë thelbësore e planit tonë të rimëkëmbjes … Shumë po kërkojnë tani për diçka që të quhet ky Plani Marshall. Unë mendoj se buxheti Evropian duhet të jetë Plani Marshall që jemi duke prezantuar së bashku si Bashkim Evropian për popullin Evropian, “tha ajo.

Plani Marshall ishte një program i ndihmës amerikane për Evropën Perëndimore nga viti 1948 për të stimuluar një rikuperim pas Luftës së Dytë Botërore. (Raportimi nga Jan Strupczewski, Marine Strauss dhe Philip Blenkinsop)

VERITAS.COM.AL/