Presidenti Donald Trump dëshiron të rihapë vendin deri më 1 maj, sipas një raporti në Washington Post.

Presidenti mbetet i gatshëm të vendosë publikisht një datë, por Post citon burime anonime që thonë se prapa skenave, Trump po u thotë këshilltarëve se 1 maji është dita që amerikanët duhet të lejohen të kthehen në punë.

Të Mërkurën, Trump nuk pranoi të jepte një datë “frymëzuese”, duke theksuar se ai menjëherë u kritikua për shpresën se vendi do të rihapte deri në Pashkë.

“Unë thashë se do të ishte shumë e vështirë dhe unë u kritikova për këtë, kështu që nuk më pëlqen të jap data,” tha ai të mërkurën gjatë konferencës për shtyp në Shtëpinë e Bardhë, por ai shtoi, “Unë mendoj se do të jemi më shpejt sesa më vonë. ”

Mes optimizmit të Trump për rihapjen e vendit për biznesin së shpejti, Dr. Anthony Fauci ka përshkruar një qasje më graduale.

“Njerëzit thonë,” Rihapni qeverinë “, sikur të jetë një dritë ndezëse që ndizet dhe fiket për të gjithë vendin,” tha ai të enjten, duke shtuar se “nuk do të jetë një dimension i përshtatshëm për të gjithë.”

Ai deklaroi se pjesë të ndryshme të vendit do të kishin modele të ndryshme të shpërthimit, duke përmendur Nju Jorkun si një shembull.

“Unë nuk do të doja të tërhiqja përsëri në Nju Jork derisa të isha i qartë se ajo kurbë me të vërtetë po bënte atë që kemi parë në vendet e tjera – një rënie shumë e madhe – dhe kemi pasur aftësinë nëse ka ringjallje,  duke pasur gjithçka në vend që të jetë në gjendje të bëjë kontrollin, “tha ai.

Zëvendës prsidenti Mike Pence tha të enjten se nuk ka dyshim në mendjen e tij se presidenti do të rihapte vendin sa më shpejt që të jetë e mundur.

“Unë mendoj se shumica e Amerikës e di se askush nuk dëshiron të rihapë Amerikën më shumë sesa Presidenti Donald Trump,” tha ai. “Por presidenti na ka thënë që ne duhet ta bëjmë atë me përgjegjësi, dhe ne do të ndjekim të ngjarjet.”

VRITAS.COM.AL