Presidenti Donald Trump njoftoi të Premten “Planin e tij Platinum” për amerikanët zezakë në një ditë fushate në Atlanta, Georgia.

Plani është një përzierje e investimeve ekonomike, arsimore dhe financiare në komunitetet zezake, të detajuara në një dokument me dy faqe të lëshuar të Premten.

“Gjatë 50 viteve të fundit amerikanët zezakë kanë votuar kryesisht demokratë, por çdo ditë më shumë amerikanë zezakë po vendosin që mënyra e vjetër nuk po funksionon,” tha Trump,- duke theksuar se kundërshtari i tij, ish zëvendës presidenti Joe Biden, po hidhte parrulla të lodhura bosh ”.

Plani njofton synimin e tij për krijimin e 500,000 bizneseve në pronësi të zezë, rritjen e hyrjes në investime kapitale dhe shtimin e tre milion vendeve të punës për komunitetin zezak.

Plani i presidentit për amerikanët e zinj përfshin propozime për të cilat ai ka shprehur tashmë mbështetje, të tilla si një shpenzim vjetor prej 500 miliardë dollarësh të infrastrukturës.

Plani premton gjithashtu të ndjekë penalisht KKK dhe Antifa si organizata terroriste dhe ta shpallë ‘linçimin’ një krim kombëtar të urrejtjes dhe ta shpall ‘Juneteenth’ një Festë Kombëtare.( juneteenth është nje feste qe kremtohet ne 19 qershor dhe qe dedikohet per emancipimin e amerikaneve te dale nga skllavëria).

Presidenti foli gjithashtu për rritjen e mundësive për arsim dhe trajnim për punë, përfshirë zgjedhjen e shkollës.

Ai gjithashtu u angazhua për të punuar në legjislacionin shtesë të reformës në drejtësinë penale, kujdesin shëndetësor më të mirë dhe njohuritë e përparuara financiare.

Presidenti foli lirshëm në ngjarje, duke thirrur mbështetës të shquar zezakë me emër dhe duke bërë shaka për energjinë e ulët të Biden.

“Me që ra fjala, ai po reziston akoma,” tha Trump, duke treguar një tjetër pamje të fushatës mbi ngjarjet e ditës.

Trump thirri kujtesën se si Biden gjatë karrierës së tij politike 47-vjeçare ka punuar për ta transferuar punën jashtë shtetit, për të zbrazur klasën e mesme, për të lejuar ilegalë të huaj në vend dhe për të dërguar njerëz jashtë shtetit për të luftuar në luftërat e huaja ndërsa qytetet e Amerikës u shkatërruan.

“Joe Biden kujdeset më shumë për qytetarët e vendeve të huaja sesa ai për amerikanët zezakë që jetojnë në vendin tonë”, tha Trump. “Unë gjithmonë do t’i vendos amerikanët të parët, dhe kjo përfshin, gjë që është shumë e rëndësishme, amerikanët zezakë.”

Presidenti gjithashtu vuri në dukje faturën e krimit të Biden 1994, i cili vendosi ndëshkime të ashpra të drogës që prekën komunitetin e zi.

“Askush në politikën e Uashingtonit sot nuk ka bërë më shumë për të dëmtuar amerikanët zezakë sesa Joe Biden,” tha ai.

VERITAS.COM.AL/