Nga: AWR HAWKINS

 

Presidenti Donald Trump i premtoi turmës se tij të tubimit në Manchester, New Hampshire, të hënën në mbrëmje se do të mbronte “të drejtën e mbajtjes së armëve dhe armatosjes”.

Ai renditi të drejtat natyrale që duhen mbrojtur ne mënyrë konstante, duke thënë: “Ne do të mbrojmë privatësinë, fjalën e lirë, lirinë fetare dhe të drejtën për të mbajtur armë dhe armatosur.”

Trump shtoi, “Ne do të mbrojmë Amendamentin e Dytë tuajin”.

Ai theksoi se pronësia e armëve është një nga të drejtat e dhëna nga Zoti që Demokratët duan ta heqin.

Trump tha: “Ata do të heqin gjithçka. Ata do të heqin pasurinë tuaj, ata do t’ju heqin armët tuaja, do të heqin gjithçka “.

Ai shtoi, “Ne jetojmë sipas fjalëve të motos tonë kombëtare,‘ Tek Zoti Ne Besojmë. “”

Trump pastaj vlerësoi moton e New Hampshire, “Të jetojmë të lirë ose të vdesim”, duke thënë: “Unë e dua atë moto”.

Gjatë 4 shkurtit 2020, ne fjalimin e State of the Union Trump premtoi se do të mbrojë gjithmonë të drejtat e armëve, duke thënë, “Për sa kohë që unë jam president, unë gjithmonë do të mbroj të drejtën tuaj të Amendamentit të Dytë për të mbajtur armë dhe armatosur.”

Veritas.com.al/