( Foto nga: JOE KLAMAR/AFP/Getty Images)/

Komisionerët evropianë dhe eurokratët e tjerë po marrin rritje të konsiderueshme të pagesave për Krishtlindje, ndërsa presidenti kontrovers i pazgjedhur i ekzekutivit Jean-Claude Juncker është fotografuar duke u mbështetur te dy të punësuar në një darkë festive në Vjenë.

Rritjet e pagave të burokratëve të nivelit të lartë po zbatohen në mënyrë retroaktive nga korriku i vitit 2018, duke marrë, Juncker si President të Komisionit Evropian dhe kolegu mandarin Donald Tusk, si President i Këshillit Europian, paga prej rreth 32,700 € në muaj.

Kjo funksionon si një rritje prej rreth 6,600 euro shtesë gjatë një viti, në krahasim me shumën vjetore të të ardhurave mujore të mëparshme.

Ngritjet e pagave janë, sipas The Telegraph, “të destinuar për të mbuluar koston e jetesës”.

Lajmi vjen ndërsa zoti Juncker, rritja e pages të të cilit do të mbulohet pjesërisht nga kontributet neto vjetore të multi billion paundeve të taksapaguesve britanikë në arkën e BE-së, u raportua nga mediat austriake se “duhej të mbështetej në darkën gala nga dy punonjës”.

Presidenti Juncker eshte paraqitur në disa video virale në të cilat ai duket sikur sillet në mënyrë të çoroditur, duke puthur dhe goditur udhëheqësit botërorë dhe duke u shfaqur sikur mezi qëndron ne këmbë.

Nje video e Associated Press nga një samit i NATO-s në korrik 2018 tregon Juncker në mënyrë të përsëritur qe humbet ekuilibrin e tij, duke kërkuar ndihmë nga politikanët e tjerë për të qëndruar drejt – një incident që eurodeputeti austriak Harald Vilimsky ja atribuoi te dehurit, por që BE e shfajësoi si “shiatik” te hershem te eurokratit .

Zërat mbi shëndetin kanë kërkuar gjatë ish kryeministrin e Luksemburgut, me politikanen polake Krystyna Pawlowicz duke shkuar aq larg sa për të shkruar një letër të hapur ku ankohej se “varësia e alkoolit” te tij ishte një diskreditim për Bashkimin Evropian dhe kombet e tij dhe sugjeronte se sjellja e tij ndaj grave “Shumë i sjellshëm për t’i kërkuar [atij] të pushoje” në një audiencë me Papën ishte e papërshtatshme.

Një video e kohëve të fundit që e tregon Juncker duke tundur flokët e një koleges dukshëm e frustruar para se të shfaqte një përshtypje tallëse për një grua tjetër, e cila u përkul ndërsa ai u zgjat për një puthje, shkaktoi shumë debate online, me sugjerimin e detratoreve te burokratit se filmimi i transmetuar do te përbënte një skandal #MeToo nëse ai do te kishte përfshirë Presidentin e SHBA Donald Trump.

Veritas.com.al/

 

Embedded video