Women sit down in Madrid

Franca do të lehtësojë bllokimin gjatë urgjencës

Diçka më tepër tani mbi vendimin e Francës për të zgjatur gjendjen e saj të jashtëzakonshme shëndetësore deri në 24 korrik:

Megjithëse fuqitë e urgjencës janë caktuar të zgjaten, qeveria ende planifikon të fillojë heqjen e masave të bllokimit nga 11 maj.

Kufizimet do të rregullohen rajonalisht dhe Ministri i Brendshëm Christophe Castaner tha “nëse kushtet plotësohen”, njerëzit nuk do të kërkojnë më leje për të dalë në rrugë.

Por kryeministri Edouard Philippe do të jetë në gjendje “të marrë masa me dekret për të rregulluar lëvizjen e njerëzve, si dhe përdorimin e mjeteve të transportit”, tha z. Castaner.

Spanjollët kanë nisur ‘harbimin’sapo u zbutën masat

Të rriturit në Spanjë tani lejohen të ushtrojnë jashtë për herë të parë në shtatë javë. Bllokimi i Spanjës – një prej më të rreptave të Evropës – u lehtësua për fëmijët një javë më parë. Koha e ushtrimit mbetet e kufizuar me lojëra elektronike specifike për grupmoshat e ndryshme

Austria:

Austria ka lejuar të rihapin mijëra dyqane, parukierë dhe sallone bukurie.

VERITAS.COM.AL/