Kryetari i Komitetit të Inteligjencies në Kongres tha të Hënën se ndërsa nuk kishte prova fizike të përgjimit ndaj Trump Tower, hetuesit po kërkojnë rreth mundësisë se fushata presidenciale e Donald Trump vërtet ka qenë vënë nën survejim.

Presidenti Trump ka akuzuar administratën Obama se ka spiunuar fushatën e tij presidenciale.

Presidenti është vënë nën kritika përçmuese nga shtypi dhe Demokratët duke kërkuar prej tij që të provojë pohimet e tij. Megjithëse siç ka raportuar edhe ËND, Shtëpia e Bardhë ka thënë se vetë media ka publikuar një numër të madh të survejimeve të tilla.

Gjatë konferencës së shkurtër të shtypit në Shtëpinë e Bardhë të të Premtes, Jim Acosta i CNN kërkoi : “Pse nuk mundemi ne ta ndërrojmë këtë farsë dhe të themi se Presidenti ishte i gabuar”.

Sekretari i Shtypit i Shtëpisë së Bardhë, Sean Spicer u përgjigj me një recitim epik prej tetë minutash duke cituar çfarë kishin thënë mediat ku dokumentohej survejimi qeveritar mbi fushatën e Trump, fillimisht të raportuara nga New York Times.

Në fillim të seancës së të hënës, titulluar  “Open Hearing on Russian Active Measures Investigation,” kryetari  Rep. Devin Nunes, R-Calif., përmendi tre arritjet e komitetit në shtesë të asaj që po kërkohet nëse Trump ishte spiunuar.

Ai  renditi:

Vendos nëse ishte ndonjë ndërhyrje Ruse në fushatën elektorale 2016

Zbuloni nëse kishte ndonjë kontakt mes ndonjë zyrtari të fushatës dhe zyrtarëve Rus.

Zbulo cili i dha informacionet e klasifikuara rreth survejimit për shtypin.

“Le të jem i qartë; këtë gjë po e them prej disa javësh, ne e dimë se nuk jan konstatuar përgjime fizike ndaj Trump Tower. Megjithatë, është akoma e mundur se aktivitete të tjera survejimi janë përdorur kundër President Trump dhe shoqëruesve të tij” tha Nunes.

/Veritas.com.al/