Tornadot goditën në Teksas dhe Oklahoma të Mërkurën në mbrëmje, duke vrarë të paktën pesë vetë, duke bllokuar banorët dhe duke shkaktuar dëme të mëdha në ndërtesa.

Të paktën dy njerëz u vranë në Oklahoma jugore dhe një i treti ishte në gjendje kritike, tha Drejtori i Menaxhimit të Emergjencave të Qarkut Marshall, Robert Chaney.

Në Polk County, Texas, një goditje vrau të paktën tre persona dhe plagosi sa 30, thanë zyrtarët. Një gjykatës i Qarkut Polk lëshoi një deklaratë të katastrofës të mërkurën në mbrëmje për “kërcënimet e rëndësishme për jetën, shëndetin dhe pronën”.

“Ky është një shkatërrim shumë i madh,” tha Charles Stephens, i cili jeton në Polk County, për Houston Chronicle. “Unë nuk mendoj se dikush do të jetë në gjendje të hyjë në lagjen time”.
Ai shtoi se një person në lagjen e tij u gjet i vdekur në ujë dhe dy të tjerë – përfshirë një djalë – u plagosën.

VERITAS.COM.AL