Gjermania po ofron pagesa për vendet e Lindjes së Mesme dhe të Afrikës së Veriut për të marrë pas emigrantët që kanë vendet e tyre për shkak të rrezikut nga lufta dhe nga varfëria.

Kështu njoftoi para 6  orësh gazeta amerikane “Uashington Post”.

“Ne duhet të gjejmë rrugët si të ndalojmë emigrimin ilegal”, tha kancelaria Gjermane, Angela Merkel gjatë një udhëtimi të fundit në Etiopi.

Deklarata e Merkel psi vendi i saj i ka pranuar mijëra refugjatë, një lëvizje kjo që e ka vënë Merkelin në një pikë shumë të ulët të popullaritetit, ose më të ulëtën e viteve të fundit dhe gjatë gjithë kohës.

Duke qenë para përballjes në zgjedhje vitin që vjen, lideri Gjerman Merkel, ka tërhequr planin e shpallur më parë se “i mirëpresim refugjatët më krahë hapur”.

/Veritas.com.al/