Aktivistët e të drejtave të njeriut kanë humbur apelin në Gjykatën Supreme mbi ligjshmërinë e ligjit të aborteve në Irlandën e Veriut.

Gjykata hodhi poshtë apelimin e prurë nga Komisioni i Të Drejtave të Njeriut në Irlandën e Veriut (NIHRC).

Por shumica e gjykatësve thanë se ligji ekzistues është i papërshtatshëm me ligjin e të drejtave të njeriut në rastin e anormalitetit  embrional dhe krimit seksual.

Edhe pse në pjesët e tjera të Mbretërisë së Bashkuar zbatohet Ligji i Aborteve i vitit 1967, ky nuk shtrihet në Irlandën e Veriut.

Aktualisht, ndërprerja e shtatzënisë lejohet në Irlandën e Veriut nëse jeta e grave ndodhet në rrezikun e dëmtimit serioz dhe të përhershëm në shëndetin e saj fizik dhe mendor.

Veritas.com.al/