Hija e amendamentit të 25-të mbi Donald Trump. Zëvendespresidenti në ikje Mike Pence nuk përjashton thirrjen e klauzolës së Kushtetutës së SH.B.A.-së që shkaktohet kur kreu i Shtëpisë së Bardhë bëhet “i paqëndrueshëm”. Në fakt, në pamundësi për të komanduar superfuqinë botërore. eksponenti Republikan, ndryshe nga Trump, ka garantuar një “profil institucional” duke njoftuar praninë e tij në ceremoninë e inaugurimit të presidentit të zgjedhur, Demokratit Joe Biden, në 20 janar.

Çarja midis Pence dhe Trump pas ngjarjeve në Capitol Hill, me rrethimin e përkrahësve Trumpian në Parlamentin Amerikan Epifaninë e kaluar, tani është zyrtar: Pence dhe rrethi i tij janë portretizuar nga media Amerikane si “ura” e vërtetë midis administrates së vjeter dhe asaj te re. Gjithashtu për këtë arsye ultrasit e Trump kanë ardhur të therrasin “varjen” për “tradhti” ndaj Republikanit.

VERITAS.COM.AL