Siç njofton briefly USA News Today, rreth orës 9:18 a.m. të Mërkurën, avokati i Hillary Rodham Clinton dorëzoi dosjen për divorcin në Gjykatën Supreme të Shtetit të New Yorut për Westchester County, sipas dokumenteve të siguruara nga Christian Times Newspaper.

Duke cituar burime kontradiktore, ish kandidatja e Demokratëve për President i Shteteve të Bashkuara po kërkon divorcin nga ai që ishte burri i saj për një kohë shumë të gjatë, ish presidenti Bill Clinton.

Bill Clinton është quajtur i pafajshëm në dosjen legale të plotësuar dhe firmosur nga Hillary Clinton.

Sipas dosjes së siguruar nga CTN, çifti ka rënë dakord mbi marrëveshjen e ndarjes ose mbi kushtet se si do të menaxhohet gjithë pasuria martesore dhe si do të shpërndahet pas mbarimit të divorcit.

Tani për tani Clintonët nuk janë duke komentuar mbi divorcin që po ndodh.

Clintonët janë martuar më 11 Tetor  1975, në Fayetteville, Arkansas. 15 nga miqtë e tyre më të afërt dhe familjarët ishin prezent në ceremoninë e martesës dhe festa u zhvillua në kopështin e tyre.

Martesa e çiftit ka qenë një mister pas viteve kur u zbulua se Bill kishte një jetë të dyfishtë.

Veritas.com,al/