AFP / Piero CRUCIATTI

Të zbukuruar me lule dhe fotografi, arkivolet- mes të cilëve një i bardhë i vogël për viktimën më të ri- tetë vjeç,- shtrihen në qendër të ekspozitës e transformuar në kishëz në Genova.

Një shërbim funeral shtetëror po zhvillohej të Shtunën në një përkujtimore në Itali për shumë viktima të katastrofës së urës në Genova, ndërsa disa të afërm të viktimave të fyer shmangen ceremoninë zyrtare dhe njëkohësisht punëtorët e shpëtimit nxorën trupa të tjerë nga makinat e shkatërruara.

Shërbimi, i cili koincidoi me ditën kombëtare të zisë, erdhi teksa zjarrfikësit akoma në kërkim  për njerëz të zhdukur, pesë vetë u zbuluan me eshtra njerëzore brenda.

Media lokale raportoi për një familje me tre anëtarë që u zbulua, mes të cilëve edhe një fëmijë në moshën 9 vjeç, që e rriti numrin e të vdekurve në 38.

Qeveria polulsite konservatore ka fajësuar operatorin e mbikalimit për shembjen dhe ka kërcënuar se do të anulojë kontratën e firmës ndërtuese.

Mijëra njerëz në zi iu dhanë lamtumirën viktimave, duke i mbuluar me lule dhe fotografi, në vargun e gjatë të hollit të Ekspozitës që është kthyer në kishëz të improvizuar.

Veritas.com.al/