Po shkon keq për Kristian Demokratët e ish-kryeministrit, Jean-Claude Juncker, qe në zgjedhjet e 14 tetorit në Luksemburg qëndrojnë njëlloj, si partia e parë, por moren vetëm 28%. Rezultati më i keq ndonjëherë për Csv, që nuk  duket te konfirmoje udhëheqjen e Dukatit të Madh.

Në fakt, 23 vende nga 60 mund të jenë pak.

Për t’i bere shoqëri presidentit te mundur të Komisionit Evropian, edhe liberalët e partisë demokratike, të udhëhequr nga kryeministri ne ikje Xavier Bettel, që kanë arritur 16.6%, me ta bien aleatët socialistë (16%) dhe rriten të Gjelbrit (15% ).

Megjithatë, një gjë është e sigurt: për te qeverisur Dukatin e Madh, do te duhet një koalicion dhe një rol mund të kenë pikërisht partitë e vogla si populistët e Adr-së (9%), Piraten dhe e Majta. Në votime u thirren vetëm 256 mijë votues, pak me pak se 43% e popullsisë së një vendi ku pothuajse gjysma e banorëve (48%) janë të huaj.

Veritas.com.al/