Presidenti Biden të martën në mbrëmje u distancua nga komentet e mëparshme që u bënë nga sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, e cila tha se qëllimi i administratës për 100 ditët e para ishte që të kishte më shumë se 50% të shkollave të hapura të paktën një ditë në javë.

Ky qëllim u kritikua si joambicioz, pasi në thelb ishte përmbushur tashmë nga rrethet shkollore, pjesërisht të hapura vetë para kohës së Biden në detyrë. Kishte gjithashtu spekulime se Shtëpia e Bardhë po përpiqej të shmangte shqetësimin e sindikatave të mësuesve, të cilat janë një forcë kryesore në Partinë Demokratike dhe në shumë raste kanë kundërshtuar me forcë përpjekjet e rihapjes së shkollës.

Por Biden në një town hall të CNN, të martën në mbrëmje, tha se deklarata e Psaki nuk ishte e saktë kur tha se gjysma e shkollave të hapura një ditë në javë – në thelb duke i hapur shkollat 10% të atyre të hapura në përgjithësi – është qëllimi i Shtëpisë së Bardhë për fundin e 100 të parave të saj ditë

“Jo, nuk është e vërtetë. Kjo është ajo që u raportua; kjo nuk është e vërtetë. Kishte një gabim në komunikim,” tha Biden.

VERITAS.COM.AL