I lindur në 5 gusht 1850 në Normandi, Guy de Maupassant është një ndër emrat e ndritur të letërsisë franceze të shekullit XIX.

Mik me Flaubert dhe Zola, ai mbetet i famshëm për romanet e tij ndër të cilët ‘Bel-Ami’ (1885) e sidomos për novelat e tij ‘Boule de Suif’ (1880) apo ‘Le Horla’ (1886), një pjesë e mirë e të cilave janë përkthyer edhe ne shqip.

Veritas.com.al/