Pllaka e varrit të Faik Konicës nuk ndodhet më në vendin e saj.

Lajmi është bërë publik nga një faqe në facebook e cila mban emrin e Faik Konicës duke njoftuar se pllaka e varrit është vjedhur.

“Kur flasin për veten e tyre, shqiptarët krenohen se kanë shumë veti e virtyte. Kjo është dobësi e të gjithë popujve dhe mendime të tilla nuk kanë ndonjë vlerë.” F.K. 1936. Shkruhet pas njoftimit për  vjedhjen e pllakës së varrit.

Varri i Konicës ndodhet në Parkun Kombëtar në Tiranë  që prej vitit 1995.

Varri i Faik Konicës sot në Tiranë.
Shihni se si e kanë vjedhur pllakën e mermerit.

“Kur flasin për veten e tyre, shqiptarët krenohen se kanë shumë veti e virtyte. Kjo është dobësi e të gjithë popujve dhe mendime të tilla nuk kanë ndonjë vlerë.” F.K. 1936.