(CNBC)

Dikush në Korenë e Veriut është i shqetësuar.

Shteti i sekreteve, në njëfarë mënyre, aksidentalisht ka hapur akses në të gjitha websitet të postuara në serverët e vet, duke zbuluar se ka vetëm 28 domain të regjistruar.

Ditëne  hënë, rreth orës 10 pasdite (sipas Pacific time) serverët emëror në Korenë e Veriut- që përmbajnë informacion rreth websiteve “kp” ishin të keqfiguruar, me qëllim që të lejohej aksesi. Këtë nënkuptonte Matthew Bryant, një kërkues, i cili ishte në gjendje q ëtë aksesonte emrat në domaine dhe disa prej të dhënave në dosje, rreth sitit.

Bryant i hodhi të gjitha në Github – një site që hoston kodet e kompjuterëve. Është hera e parë e kontrollit mbi botën sekrete online të botës së shtetit hermetik të Koresë së Veriut