(FOTO: Hefner me gruan e tij të tretë, Crystal Harris)

Hugh Hefner, Themeluesi amerikan i revistës së të rriturve ndërkombëtare, Playboy, ka vdekur në moshën 91 vjeç.

‘Playboy Enterprises Inc’ tha se ai ndërroi jetë në paqe në shtëpinë e tij në Los Angeles, nga shkaqe të natyrshme.

Hefner filloi publikimin e revistës Playboy në kuzhinën e tij në vitin 1953. Revista u bë më e shitura më gjithë botën, duke shpërndarë shtatë milionë kopje në një muaj.

Cooper Hefner, i biti i Hugh, tha se ndjehet ‘shumë i humbur”.

Ai bëri homazhe te i ati due e quajtur “pionier kulturor dhe njeri me imoakt nnë tadh në media” dhe e quajtu avokat për fjalën e lirë, për të drejta civile dhe lirinë e seksit.

Vëeritas.com.al/