( Presidenti Trump u tërhoq nga marrëveshja bërhamore me Iranin në Maj 2018)/

Presidenti Donald Trump duke folur mbi  agjencitë e Inteligjencies në Shtetet e Bashkuara i ka quajtur “naivë” mbi Iranin dhe gjithashtu ka hedhur poshtë vlerësimet për rrezikun që paraqet Koreja e Veriut.

“Kin kujdes Iranin. Ndoshta Inteligjencia duhet të kthehet në shkollë”, ka postuar Trump në Twitter.

Kjo përgjigje erdhi pasi raporti i Inteligjencies së Shteteve të Bashkuara thotë se Irani nuk po bënte armë bërthamore.

Ai gjithashtu tha se Koreja e Veriut mbetet ‘si e vështirë që të heqë dorë’ nga kapacitetet për prodhimin e kokave raketore të armëve.

Drejtori i Inteligjencies Kombëtare, Dan Coats dhe shefat e tjerë të Inteligjencies ishin prezent në raportimin e Vlerësimit të Rrezikut Mbarëbotëror para Senatit, ditën e Marte.

Veritas.com.al/