Chuck Norris dhe kryeministri hungarez Viktor Orbán kaluan një ditë impenjative në Budapest, ku heroi legjendar i arteve marciale e krahasoi udhëheqësin europian me Presidentin e SHBA, Donald Trump.

Në një video të postuar në faqen e Facebook të Orbán, palët u panë duke diskutuar mbi familjen, politikën dhe kritikat në mediat e krahut të majtë, pasi ylli i Way of the Dragon dhe gruaja e tij Gena jane trajtuar për një tur personal në kryeqytetin hungarez.

I ftuar në shtetin e Evropës Qendrore nga Ndihma Baptiste Hungareze, një nga pesë organizatat kryesore bamirëse të vendit, Norris i tha promotorit të djathtë populist: “Kam lexuar kaq shumë për ju saqë mendoj se jemi takuar me pare”.

“Ju e dini se unë jam një luftëtar i rrugës në thelb. Unë nuk vij nga elita. Unë kam ardhur nga një fshat i vogël 40 kilometra larg prej këtu “, tha Orbán, pasi zonja Norris komentoi nga sedilja e pasme e makinës mbi atë se sa xhentil ishte kryeministri që merrte çiftin dhe i shoqëronte ata në një tur në Budapest.

“Nëntëdhjetë për qind e komenteve për mua janë negative, Liberalët më urrejnë mua”, i tha Orbán aktorit amerikan, i cili vuri në dukje paralele midis udhëheqësit hungarez dhe trajtimit të Presidentit të SHBA Trump në duart e një klase mediatike e cila tenton të heshte cilindo që do të kundërshtojë rrugën e globalizmit të papenguar, si një kërcënim i madh për të ashtuquajturin ‘rend ndërkombëtar’.

Orbán, qeveria patriotike e të cilit fitoi një mandat të tretë në detyrë në një fitore zgjedhore në fillim të këtij viti, mori Norrises për të parë një shfaqje nga njësia anti-terroriste e Hungarisë, duke u thënë çiftit: “Ata janë djemtë më të vështire. Niveli dhe cilësia më e lartë e mbrojtjes së popullit “.

Norris, një ish kampion botëror i arteve marciale, i tha liderit popullor: “Kam parë trajnime në të gjithë botën, dhe ky është demonstrimi më i mirë – më i miri që kam parë”.

Më parë këtë vit, Parlamenti Europian votoi për të nxitur procedurën disiplinore më të rëndë të Brukselit kundër Hungarisë, Neni 7, mbi bazën e një raporti që pretendonte se qeveria konservatore përbën një “kërcënim sistematik” për demokracinë dhe lirinë e shprehjes.

Ndërsa BE dhe mediat ndërkombëtare liberale duket se nuk kanë asgjë për të thënë mbi te ashtuquajturat ligje të gjuhës së urrejtjes në vende si Gjermania dhe Britania e Madhe, ku mijëra njerëz janë arrestuar për postimin e komenteve të pretenduara “ofensive” ne mediat sociale, ata akuzojnë Orbanin që ndërmerr “lufte ndaj fjalës së lirë” në Hungari për shkak të mungesës së mbështetjes nga qeveria për Universitetin Qendror Evropian (CEU) të sponsorizuar nga George Soros.

VERITAS.COM.AL/