Doktorët ngrenë alarmin për efektet shëndetësore nga mbyllja e  vazhdueshme e koronavirusit në letrën drejtuar Trump
Në një letër drejtuar presidentit Trump, më shumë se 600 mjekë bene thirrje të martën për t’i dhënë fund “mbylljes së vendit” që synonte ngadalësimin e përhapjes së koronavirusit, duke i quajtur urdhrat e përhapur shtetërore që i mbajnë bizneset të mbyllura dhe fëmijët në shtëpi nga shkolla një “incident masiv i rastësishëm” me “pasoja shëndetësore eksponenciale në rritje”.

Letra përshkruan një shumëllojshmëri të pasojave që mjekët kanë vëzhguar si rezultat i mbylljeve nga koronavirusi, përfshirë pacientët që humbasin kontrollet rutinë që mund të zbulojnë gjëra të tilla si problemet e zemrës ose kanceri, rritjet e abuzimit nga substancat dhe alkooli dhe rritja e paqëndrueshmërisë financiare që mund të çojë në “[ p]asiguri te tepërt dhe financiare, “e cila” është e lidhur ngushtë me shëndetin e dobët “.

“Ne jemi të alarmuar nga ajo që duket se është mungesa e vëmendjes për shëndetin e ardhshëm të pacientëve tanë”, thonë mjekët në letrën e tyre. “Efektet shëndetësore në rrjedhën e poshtme … po nënvlerësohen masivisht dhe nuk raportohen në masë. Ky është një gabim sipas renditjes- i madh.”

VERITAS.COM.AL/