Liberal Demokratët janë zotuar se do të anulojnë Brexit-in në qoftë se do të vijnë në pushtet në zgjedhjet e ardhshme.

Parlamentarët votuan për një politikë të re në konferencën e partisë së tyre në Bournemouth me një maxhorancë të padiskutueshme.

Së fundmi, partia ka mbështetur një tjetër referendum, ose “Votën e Popullit”, duke thënë se do të bëjnë fushatë për mos-largimin nga BE.

Pas votimit, lideri i tyre, Jo Swinson, tha: “Ne do të bëjmë çfarë të mundim për të luftuar për vendin tonë në Evropë dhe për të ndaluar Brexit të gjithë së bashku”.

Synimi i tyre mund të bëhet realitet nëse partia fiton zgjedhjet si qeveri maxhoritare.

Zoti Swinson gjithashtu konfirmoi se para një fushate zgjedhore që është thirrur, Lib Dems do të vazhdojnë të punojnë me partitë e tjera opozitare për një referendum tjetër dhe se do të ndalojnë ‘rrezikun’ e një Brexit pa marrëveshje.

VERITAS.COM.AL/