SEAN MORAN

Kryetari i Komisionit Gjyqësor të Senatit Lindsey Graham (R-SC) zbuloi të hënën se ai do të ftojë avokatin personal të Presidentit Donald Trump Rudy Giuliani të dëshmojë mbi “pretendimet shqetësuese” dhe “korrupsionin” e mundshëm që rrethon familjen Biden dhe pushimin nga puna të një prokurori Ukrainas që po hetonte Hunter Biden.

Kryetari i Komisionit Gjyqësor të Senatit, Graham tha se ai do të lejojë avokatin personal të Presidentit Trump, Giuliani, të dëshmojë në lidhje me “korrupsionin” rreth djalit të ish Zëvendës Presidentit Joe Biden, Hunter Biden, dhe postin e tij në bordin e një kompanie ukrainase të naftës, Burisma Holdings.

“Duke pasur parasysh sjelljen e Dhomës së Përfaqësuesve, është koha që Senati të hetojë për korrupsionin dhe paqartësitë e tjera që përfshijnë Ukrainën,” shkroi Graham në Twitter të martën.

Senatori i Karolinës së Jugut tha se kishte shumë “paqartësi” për rreth pushimit të ish-Prokurorit të Përgjithshëm të Ukrainës, Viktor Shokin. Zëvendes Presidenti i atëhershëm Biden thuhet se kishte bërë presion ndaj qeverisë ukrainase për të pushuar nga puna Shokin, i cili po hetonte Hunter Biden, ose përndryshe qeveria e Sh.B.A do të ndalonte ndihmën e huaj për kombin Evropiano lindor.

“Prandaj unë do t’i ofroj z. Giuliani mundësinë për të dalë para Komisionit Gjyqësor të Senatit për të informuar komisionin për shqetësimet e tij,” shtoi Graham.

Një zëdhënës për Biden, Andrew Bates, tha në një deklaratë të martën se “sjellja përpara komisionit e komplotistit dhe gënjeshtarit te njohur Rudy Giuliani do të diskreditojë më tej reputacionin e Komisionit Gjyqësor të Senatit nën drejtimin e Senatorit Graham.”

Njoftimi i kryetarit Graham vijoi pasi kryetari i Komisionit të Gjyqësorit të Senatit i tha Breitbart News në fund të shtatorit se komisioni i tij së shpejti do të zhvillojë seanca dëgjimore mbi origjinën e hetimit të Këshillitarit të Posaçëm Robert Mueller nëse ka pasur bashkëpunim me qeverinë ruse gjatë zgjedhjeve presidenciale 2016.

Njoftimi i Graham vijon pasi Komiteti i Përzgjedhur i Senatit të Sh.B.A-së mbi Kryetarin e Inteligjencës Richard Burr (R-NC) është përballur me presion të konsiderueshëm për të hetuar ankesën e bashkësisë së inteligjencës “bilbilfryrës” kundër Presidentit Trump.

Një ish këshilltar tha që Burr duhet të fillojë hetimin e “çështjes së pasaktësive” në ankesën e “bilbilfryresit”.

“Në vend që t’u ofrojë mbulim Demokratëve siç beri në gjuetinë e dështuar të shtrigave të Rusisë, Senatori Burr duhet të fillojë të bëjë punën e tij dhe të hetojë çështjet e pasaktësive brenda raportit të bilbilfryresit”, thotë një ish-këshilltar i ish-senatorit të ndjerë John McCain (R-AZ ) i tha Breitbart News ‘Matthew Boyle javën e kaluar. “Nëse ai nuk është ne lartësinë e detyrës, është koha që Senatori Graham të zbulojë të vërtetën dhe ti shkojë në fund historive kontradiktore të bilbilfryrësit”.

Në mosgatishmërinë e Burr-it për të shkuar përpara me një hetim mbi ankimin e bilbilfryrësit, Sen Graham ka lëvizur për të shfrytëzuar rastin dhe të fillojë të hetojë ato që Kryetari i Gjyqësorit i ka quajtur “pretendime shqetësuese” dhe “korrupsion” përreth shkarkimit të prokurorit ukrainas që po hetonte Hunter Biden .

VERITAS.COM.AL/