Nga: Ylli Dylgjeri/

Ngjarje dhe data: Lufta e Parë e Astirit.

100 vjet pas Luftës së Pare Botërore filloi

Lufta e Parë e Astirit.

-Lufta e Parë nisi me vrasjen e Princit Franc Ferdinant nga organizata serbe ‘Dora e Zeze’.

-Lufta e Parë e Astirit filloi me prishjen e shtëpisë së Nexhmije Hoxhës nga organizata “Mjaft” ose “Dora Jonë” e Erion Velisë.

Lufta vazhdon…

Veritas.com.al/