Presidenti Francez, Emmanuel Macron tani ndodhet në përpjekje për rë plotësuar një post tjetër kyç në kabinetin e tij pasi Ministri i tij i brendshëm, Gerard Collomb, ditën e Mërkurë, dha dorëheqjen. Ky është ministri i tretë që largohet nga detyra në dy muajt e fundit.

Kryeministri Edouard Philippe mori kontrollin e përkohshëm të ministrisë së Brendshme, ndërsa vetë Macron nisi kërkimin për zëvendësimin e 71 vjeçarit Collomb,i cili është një nga politikanët e parë që e ka mbështetur për president.

Fati i Collomb, i quajtur ndryshe edhe “polici kryesor i Francës” për shkak se ministria e tij iste e ngarkuar me sigurinë dhe emigracionin, e ka hedhur qeverinë e Macron në një diarre.

Veritas.com.al/