Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, ka miratuar rritjen e pagës minimale të punonjësve në 30 mijë lekë.

“Paga bazë minimale në shkallë vendi, e detyrueshme për t’u zbatuar nga çdo person juridik a fizik, vendas ose i huaj, propozohet të jetë 30.000 lekë në muaj nga 26.000 lekë në muaj që është caktuar me VKM  nr.809 datë 26.12.2018, duke u rritur  me 15.4 %, duke shtuar, se me këtë synojmë ruajtjen e nivelit të jetesës për të punësuarit si në sektorin privat dhe atë buxhetor”, tha ministrja Denaj.

Në Këshillin Kombëtar të Punës, Denaj u shpreh se qeveria ka bërë përpjekje të vazhdueshme për të zhvilluar dhe promovuar më tej kulturën e dialogut social.

“Përfshirja e Qeverisë në Këshillin Kombëtar të Punës me 7 Ministri është një shembull i mirë i bashkëpunimit ndërinstitucional, sipas edhe rekomandimeve të Organizatës Botërore të Punës, shenjë e angazhimit në kuadër të përgjegjësisë sociale, u shpreh ministrja, duke theksuar,  se  legjislacioni i punës përcakton kornizat ligjore dhe institucionale për dialogun social trepalësh, bisedimet kolektive dhe zgjidhjen miqësore të mosmarrëveshjeve të punës.”

VERITAS.COM.AL

Komente

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.