Vaksina e koronavirusit mund të jetë e disponueshme këtë vit, por mos ‘vini bast për këtë’, thotë eksperti shëndetësor Johns Hopkins

Një vaksinë për romanin e koronavirusit mund të arrijë deri në fund të vitit, por mos “u mbani tek ajo”, “tha të dielën një ekspert i lartë i shëndetësise nga Universiteti John Hopkins.

“Ne duhet të mbajmë njëfarë shprese se nëse gjithçka shkon në drejtimin e duhur,mund të shohim një vaksinë deri në fund të vitit,” i tha Inglesby hostit Chuck Todd.

“Duke pasur parasysh që tani ka 110 projekte vaksinash që po ndodhin në të gjithë botën mbi të cilat të gjitha kompanitë kryesore të vaksinave në botë po punojnë në një farë mënyre, dhe duke pasur parasysh që Toni Fauci dhe Moncef Slaoui tani janë figurat kryesore në SHBA në këtë projekt dhe ata të dy besojnë se është e mundur, unë mendoj se është e mundur, “shtoi ai. “Por, gjithçka mund të prishet në mënyrën e duhur, dhe ka shumë mënyra që kjo mund të mos funksionojë.Kështu që, nuk mendoj se duhet te mbështetemi tek ajo. ”

Fauci është një anëtar drejtues i task force te koronavirusit të Shtëpisë së Bardhë; Presidenti Trump zgjodhi Slaoui si guidë për të shkurtuar kohën e nevojshme për prodhimin e një vaksine të tillë.

VERITAS.COM.AL