Prokurori i Përgjitshëm i Shteteve të Bashkuara, Gjeneral Jeff Sessions, sot, e martë, iu dha fund thashethemeve  rreth një ‘amnestie’ të një programi zyrtar të Obamës, i quajtyur DAKA.

Duke folur para gazetarëve para Departamentit të Drejtësisë, Sessions, i cili bëri rezistencë ndaj amnistisë- gjë që konsiderohet si  pika kryesore e karierës së tij të gjatë politike. Session mori kryesimin e njoftimit se u plotësua një nga premtimet kryesore të Presidentit Donals Trump.

Sidoqoftë, ishte një zëdhënëse e Departamentit të Drejtësisë e cila bëri të qartë se ka qenë vetë presidneti që ka marrë vendimin përfundimtar.

“Jam këtu sot që të njoftoj se programi i njohur si DACA që ishte zyrtarizuar nga administrata Obama, sot shfuqizohet” tha Session.

DACA është një program që ofronte imunitet ligjor për emigrantët ilegal, që në falorin politik po quhen ‘alienë ilegal’ që mbërrijnë në htetet e bashkuara nën moshën 17 vjeç para viti 2007. Mbi 800,000 ilegalë janë aktualisht të strehuar nga deportimi dhe u ëhstë dhënë autorizim për punë sipas këtij programi. Mosha mesatare e këtyre ilegalëve është 25 vjeç.

Veritas.com.al/