Koment/ Pasi PD dhe LSI dolën nga Parlamenti, me sa duket u penduan dhe kërkuan hyrje në Parlament me disa forma të tjera. E nisën me dhunë para Kuvendit çdo senacë, pastaj e zgjeruan dhunën në bulevarde ndhe në rrugë. Gjithë motivi ishte “Na lejoni të vijmë prapë”.  Nisi pakënaqësia dhe lufta kundër deputetëve të rinj që hynë në PArlament sipas ligjit dhe listës së formuluar nga PD dhe LSI.

PD dhe LSI kur e panë se po formohej Parlamenti, atëherë u egërsuan shumë në ‘xhelozi’  kundër të rinjve. Lufta më e madhe u drejtua kundër partisë së re Demokratike ‘ Bindja Demokratike’ që doli nga radhët e PD-së së zemëruar.

Megjithatë PD dhe LSI nuk u qetësuan në pemdesën dhe xhelozinë e tyre. Lideri i vërtetë i PD, Berisha u ankua në Televizion ” Pse Rama e dërgoi menjëherë në KQZ kërkesën e PD dhe LSI për t’ u larguar nga Parlamenti, sepse ‘ mund të na ndryshonte mendja”, tha Berisha.

Prej pak ditësh kanë nisur letra korespondente mes kryeministrit dhe kryetarit të qeverisë ku në sfond duket kërkesa e opozitës ‘ na prano edhe ne në zgjedhje’. Por nuk e thonë dot drejtpërdrejt.

PD dhe LSI dolën në luftë duke menduar se do ta shklatërrojnë shtetin dhe qeverinë dhe do të ndalojnë Reforman në Drejtësi, e cila doi të zbuloj krimet e kryera nga liderët e PD dhe LSI. Por përballja me SHBA dhe BE i ka bërë të mendohen se duhet të luten përsëri që të hyjnë në qeveri, edhe pse nuk i kanë votat e duhura.

Sot zhvillohet lufta e dtmbëshjetë e PD dhe LSI që është emërtuar si ” për jetë a vekje”.  Këta duan pushtet edhe pse nuk votohen.

Protestuesit e parë të opozitës kanë nisur të grumbullohen përpara Kryeministrisë.

Me pankarta në duar ku shkruhet “S’ka zgjedhje pa opozitën”, që do të thotë ‘ ju lutemi, jo pa ne!”.

Veritas.com.al/