Qendra më e madhe e arteve digjitale në botë po vjen në Francë, dhe kjo është ndoshta aty ku e prisni ju. Në vend të një përfytyrimi se ku vallë në një ndërtesë të re dhe me pajisje të reja,, qendra për artin do të vendoset në ish bazën e nëndetëseve të Luftës së Dytë Botërorre në Bordeaux, në një strukturë betoni të pamasë të ndërtuar nga pushtuesit Gjerman në vitin 1943.

Pjesët e strukturës së lartë prej betoni dhe çeliku janë ripropozuar për evente artistike dhe kulturore të kohës, por ato nuk do të dedikohen për ekspozita të përhershme.

Qendra digjitale e artit, Les Bassins de Lumières (Liqenjtë e Dritave) Ponds of Lights)  është planifikuar të hapet në 17 prill 2020, me një ekran gjigand e të mrekullueshëm për veprat në projeksion të Gustav Klimt dhe Paul Klee në mure që do të reflektojnë në sipërfaqen e ujit.

Culturespaces, kompania që ndodhet prapa ‘Atelier des Lumières në Paris’, është përgjegjëse për projektin fantastik. Ekspozita e parë e  ‘Atelier des Lumières’, një ekran në ujë për veprat e Van Gogh, është ekstremisht i suksesshëm.

Hapësira do të jetë e hapur shtatë ditët e javës përgjatë gjithë vitit. Espkozita do të ndryshohet për çdo vit.

Veritas.com.al/