Një komedian, pa eksperiencë politike, ka fituar shumicën e votave në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale të Ukrainës, sipas sondazheve.

Thonë se Volodymyr Zelenskiy – i cili luajti rolin e presidentit në Televizion- ka marrë 30.4% të votave, me liderin e tanishëm Petro Poroshenko- i dyti, që ka marrë 17.8%.

Të dy do të marrin pjesë në raundin e fundit të balotazhit në zgjedhje muajin e ardhshëm.

Ish kryeministre, Yulia Tymoshenko, për të cilën sondazhet thonë se ka fituar vetëm 14.2%, duket se është eliminuar nga gara.

Numri i kandidatëve në total është 39 A total of 39 , por asnjëri prej tyre nuk arriti të marrë 50%, dy të parët do të shkojnë në balotazh në 21 prill.

Presidenti i Ukrainës ka pushtet të rëndësishëm mbi sigurinë, mbrojtjen dhe politikën e jashtme; por sipas sistemit të republikës ish- sovjetike, është quajtur gjysmë- president’.

Veritas.com.al/