“Ajo që po ndodh tani e konfirmon atë.” Paolo Becchi e shikon Amerikën më të shqetësuar sesa të indinjuar. Ndërsa pothuajse e gjithë bota hidhet kundër Donald Trump duke e akuzuar atë për nxitje të revoltës së mbështetësve të tij që sulmuan Capitolin, filozofi sovranist në Twitter e përqendron vëmendjen e tij te presidenti i ri Joe Biden, i cili arriti në Shtëpinë e Bardhë mbi valën e polemikave të ashpra dhe dyshimeve për manipulime. “Ai mund të ketë fituar zgjedhjet – kujton Becchi për eksponentin Demokrat – por ai lë një Amerikë të ndarë shoqërisht dhe të plagosur thellë”. Pastaj bent e tijen mendimin e Vittorio Sgarbit: “Dhuna duhet të dënohet gjithmonë. Por populli duhet të dëgjohet dhe respektohet. Dhe populli i Trump ka pësuar dhunë; vajza e plagosur është martire e idealeve te saj”.

VERITAS.COM.AL