Seancat dëgjimore të Amy Coney Barrett përfundojnë me Republikanët që ndihen krenarëDemokratët duke e quajtur ‘fals’
Tri ditë të gjata të seancave degjimore të konfirmimit për Gjykatën e Lartë përfunduan ashtu si filluan: me Republikanët të bindur se kanë votat për të konfirmuar Amy Coney Barrett dhe Demokratët që e quajnë një proces “fals” vetëm disa javë para zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit.

Ndërkohe,një Barret e gatshme i ka rezistuar orëve të pyetjeve nga anëtarët e Komitetit Gjyqësor të Senatit me një temperament uniform ndërsa recitonte çështje ligjore pa ndihmën e shënimeve. Ajo i bëri përshtypje Republikanëve me intelektin e saj ndërsa Demokratët e akuzuan se ofroi përgjigje “stresuese”.

Linjat e betejës rreth konfirmimit të Barrett ishin pothuaj pikturuar para se Presidenti Trump madje të shpallte zgjedhjen e tij një javë pas vdekjes në 18 Shtator të Gjyqtares Ruth Bader Ginsburg. Dhe përkundër dramës përreth seancave dëgjimore të Capitol Hill këtë javë, u duk se pak mendje ishin ndryshuar dhe ndarjet partiake ishin ngulitur fort.

“Demokratët e Senatit nuk kanë qenë në gjendje të bëjnë asgjë deri më tani që do të prishë konfirmimin e Gjykatëses Barrett,” tha Neal Allen, profesor i asociuar i shkencave politike në Universitetin Shtetëror Wichita. “Argumentet e tyre rreth një procesi të drejtë të përzgjedhjes gjyqësore dhe çështje si kujdesi shëndetësor ka të ngjarë të marrin mbështetje popullore, por Senati drejtohet nga Republikanët me mbështetjen e vetëm një pakice të Amerikanëve.”

VERITAS.COM.AL