Michael Phelps fitoi dy medalje të arta tëq Martën, duke u hakmarrë për humbjen që pësoi në garën 200 metra  në stilin butterfly defeat në garat Olimpike të Londrës. Sfidën e tij e ushtroi në garën 4×200 freestyle me të cilën korri fitore nën emocione shumë të madha.

Katie Ledecky e Shteteve të Bashkuara fitoi medaljen e dytë të artë, duke u afruar me Katinka Hosszu të Hungarisë që ka fituar të tretën. Të dyja po zgjerojnë dominancën e tyre si femra notare.

 

Ishte Phelps,  më i suksesshmi i Lojrave Olimpike hnë të gjitha kohët, i cili tërhoqi fokusin më të fortë, duke e rritur numrin e medaljeve të arta në 25.

 

Phelps, i cili kishte njoftuar dorërheqjen nga Lojërat pas dshtimit në Londër, e tërhoqi këtë vendim në vitin 2014, në një ceremoni ku u pa duke përqafuar të fejuarën Nicole dhe duke puthur djalin bebe Boomer.

Për Phelps, fitorja në stilin butterfly ishte veçanërisht e ëmbël pas dështimit në garat e Londrës.

 

“Jam mirënjohës, që të jem i sinqertë, unë e doja që të më vinte kjo një ditë” tha ai.