Ndërsa çmimi i naftës së papërpunuar në tregun botëror mbetet jashtëzakonisht i ulët, stacionet e karburantit vazhdojnë të mbajnë çmime të shtrenjta për karburantet, duke realizuar fitime të mëdha.

Por ju mund të bëni një fitim duhet tregtuar me luhatjen e çmimeve të naftës së papërpunuar në tregun botëror.

Çmimi aktual i naftës së papërpunuar është rreth 44$ për fuçi dhe sipas Agjencisë së Parashikimit të Ekonomisë në maj, çmimi i naftës përsëri mund të ulet në 37.15 dollarë.

Muhamed bin Salman, zëvendës princ dhe Ministër i Mbrojtjes së Arabisë Saudite, kohët e fundit tha se Arabia Saudite nuk është e shqetësuar në lidhje me çmimin dhe se është njëlloj nëse çmimi është 30 apo 70 dollarë për fuçi. Kjo deklaratë është pranuar në treg me shumë skepticizëm. Çmimet shumë të ulëta të naftës do ti kushtojnë miliarda dollarë Arabisë Saudite, duke rrezikuar normën e saj të kreditit dhe të kreditorëve të vendit, thonë debitorët. Arabia Saudite ka ngritur kohët e fundit më shumë se 10 miliardë $ në bankat globale. Megjithatë, kërkesa e Mohammed bin Salman nuk është tërësisht pa merita. Eksportuesi më i madh i naftës në botë vendosmërisht refuzon për të ndihmuar prodhuesit me kostot e larta të prodhimit, pavarësisht dëmit që çmimi i ulët i aplikuar për financat publike, duke besuar se çmimet e ulëta do të përshpejtojë reformat ekonomike në vend dhe gjithashtu të bëjë dëm të madh të rivalit të tij më të madh, Iranit.

Në një takim të mbajtur më 17 Prill në Doha, kryeqytetin e Katarit, në mes të prodhuesve të OPEC-ut dhe atyre të cilët nuk i përkasin kësaj organizate, të tilla si Rusia, Arabia Saudite ka bllokuar një marrëveshje për të ngrirë prodhimin, po ashtu edhe Irani ishte kundër që të arrihet ajo marrëveshje.

Rritja e prodhimit në Lindjen e Mesme dhe në Detin e Veriut rriti shqetësimet në lidhje me tregun global. Raportet zyrtare tregojnë se Irani ka rritur prodhimin e tij në fushat e naftës në jug gjatë prillit nga 3.28 milionë fuçi në ditë në 3.36 milionë.

Në të njëjtën periudhë, prodhimi në Arabinë Saudite arriti në 10,1 milionë fuçi, sipas disa burimeve jo zyrtare mund të arrijë së shpejti një rekord 10.5 milion fuçi. Irani gjithashtu rriti prodhimin siç kishte premtuar. Që nga fillimi i vitit pati rritje të eksporteve  rreth 1 milion fuçi në ditë ku deri më sot është rritur në rreth 2 milionë fuçi.

FXLider ka një marrëveshje bashkëpunimi me FORTRADE Ltd për promovimin e shërbimeve tregtare , e është i autorizuar dhe rregulluar në Mbretërinë e Bashkuar nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiar) me numër regjistrimi, 609970.

Kontratat për dallim në çmim (CFD) janë produkte që mbështeten në leverexhet financiare dhe e mbajnë një nivel të lartë të rrezikut e kapitalit tuaj sepse çmimet së shpejti mund të bëhen pafavorshme për ju. Humbjet mund të kalojnë depozitat tuaj dhe nga ju mund të kërkohet për të bërë pagesa shtesë. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se e keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe klshilli të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. FXLideri nuk pranon asnjë përgjegjësi për çdo përdorimi i këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për për saktësi ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të tyre.