Superstari i futbollit, Cristiano Ronaldo ka pranuar akuzën mbi evazionin fiskal dhe gjobën prej 18.8 milionë euro.

Një prezencë e madhe e mediave takoi futbollistin jashtë selisë së gjykatës, pas një gjykatës kundërshtoi kërkesën që futbollisti të paraqitej me video ose të hyntë në gjykatë me makinë me qëllim që të shmangte vëmendjen.

Marrëveshja e bërë në advancë, përfshin një dënim prej 23 muaj në burg.

Por në Spanjë, dënimet me burg zakonisht nuk jepen për një kohë më të shkurtër se dy vjet.

Natyra jo luftarake e Ronaldos nënkupton që ai nuk ka dëshirë të kalojë aspak kohë në burg; më mirë ta kalojë këtë në provë ose lirim me kusht.

Paraqitja në gjykatë zgjati thjesht pak minuta përderisa Ronaldo pranoi marrëveshjen e ofruar nga prokurorët.

Veritas.com.al/