Në orën 10 të mëngjesit, të përpiktë, audienca. Nata e parë e Festivalit të Sanremos 2019, për te dytën here Claudio Baglioni,eshte ndjekur mesatarisht ne Rai1 nga 10 milionë e 86 mijë telespektatore me një pjesëmarrje prej 49.5%. Një rezultat në rënie në krahasim me 2018, kur nata e parë e festivalit kishte arritur mesatarisht në Rai1, 52.1% të shikimeve me 11 milion e 603 mijë shikues. Rekord absolut, nata e pare mesatarisht bëri 54.7% te shikimeve.

Sanremo 2019 merr 49.5%, “por ajo bie nga më shumë se një milion e gjysmë dhe më shumë se tre pikë duke pasur parasysh se këtë vit gjysmë ora e parë është ndjekur”, vëren Giuseppe Candela. Mbrëmja ishte në të vërtetë mjaft e mërzitshme. “Sa i përket numrit të spektatorëve, Sanremo 2019 është Festivali me rezultatin më të varfër të 10 viteve të fundit (në 2008 më pak se 10 milionë)”, vë në dukje Massimo Galanto, një tjetër bloger televiziv shume i ndjekur.

Me pak fjalë, jo një rezultat i jashtëzakonshëm.

Veritas.com.al/