(FOTO: Brunhilde Pomsel)/

Brunhilde Pomsel, -i sh sekretare e shefit të propagandës në Gjermaninë Naziste,  javën e kaluar në moshën 106 vjeç. Ajo vdiq pikërisht në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës e njohur si Dita e Holokaustit. Njoftimin për vdekjen e dha të Hënën autorja e dokumentarit kushtuar asaj.

Brunhilde Pomsel vdiq më 27 Janar nën kujdesin në shtëpi në qytetin e Mynih- tha Christian Kroenes, e cila udhëhhoqi një intervistë shumë intensive në vitin 2016 për filmin “A German Life”.

Pomsel, e cila punoi me Goebbels si sekretare dhe stenografiste për tre vjet, ka insistuar e nuk ka ide rreth Holokaustit ku thonë se janë vrarë 6 milion hebrenj.

“Ne nuk dinim asgjë”- thotë ajo në film.

Në filmin “A German Life”,ajo insiston se nuk ndjehet fajtore dhe njëkohësisht tha: “Unë nuk mund të bëja asnjë lloj rezistence; isha  shumë frikacake”.

/Veritas.com.al/