Raporti i Zyrës së Censusit në Shtetet e Bashkuara për në Kongres mbi studimet e vitit 2020, përfshin shtesa mbi çështje të marrëdhënieve e homoseksualëve.

Pyetjet, të zbuluara si pjesë provave drejt censusit që do të zhvillohet në Ishullin Rhode, do t’i japë shansin censusit që të zgjedhin mes të martuarve dhe të pamartuarve n të njëjtin seks, ose të martuarve e të pamartuarve “në sekse të kundërt”, sipas një modeli ndërkombëtar  që lidhet me websitin e Radios Publike Kombëtare.

Cesusi i vitit 2020 prezanton ndryshimet mes sekseve të kundërt dhe çifteve të të njëjtit seks. Zyra e Censusit kohët e fundit prodhoi  disa të dhëna nga çifte të të njëjtit seks nga viti 2000 deri 2010 ku ka përgjigje rreth pyetjeve mbi seksin dhe marrëdhëniet. Disa çifte me seks të kundërt shënuan gabim seksin e tyre dhe ishin numëruar jo- korrektësisht si çifte të të njëjtit seks në vlerësimet fillestare.

Veritas.com.al/