Rreth 3,000 shtretër u zhvendosën në një qendër ekspozite në kryeqytetin Serb të Beogradit të Martën, 24 Mars, pasi ushtarët ndihmuan në shndërrimin e sallës në një spital të paracaktuar për të trajtuar njerëzit me koronavirusin e ri, tha ministria e mbrojtjes.

Vendi, Salla 1 në kompleksin e Panairit të Beogradit, është kupola më e madhe e vetë-mbajtëse në Evropë dhe zakonisht organizon ngjarje të tilla si panaire tregtare dhe ekspozita. Salla u mor nga qeveria pasi rastet e COVID-19 u rritën në të gjithë vendin, dhe si shqetësim se sistemi shëndetësor i vendit do të mbingarkohej me raste të reja të COVID-19.

Deri në ora 3 pasditen e të martës, 303 raste ishin konfirmuar në vend, dhe tre persona kishin vdekur si rezultat i virusit, thanë zyrtarët.

Ministri i Mbrojtjes Aleksandar Vulin, i cili inspektoi vendin të martën, tha se mjekët nga Kina, ku u zbulua për herë të parë virusi, do të vlerësonin nëse mund të bëhen përmirësime, sipas një deklarate të ministrisë