Flakët që nisën në pasdite në çatinë e katedrales më të vjetër të vendit dhe që pushtuan edhe kullën, e cila ra, pas kësaj vazhdoi në gjithë çatinë.

Një shtëllungë gjigande tymi përgjatë qytetit dhe hiri ka mbuluar gjithë arenën.

“Si gjithë bashkëpatriotët, po shikoj se si kjo pjesë të gjithëve ne, ndodhet në zjarr”, shkroi presidenti Emmanuel Macron tweeter.

“Gjithçka u shkatërruara”, tha një oficer policie që ndodhet pranë skenës ku djegia e çatisë po vazhdon.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump ka shkruar në tweeter: “Kaq e tmerrshme të shikosh zjarrin që ka përfshirë Katedralen Notre- Dame në Paris. Ndoshta ujë i hedhur nga lart mund të përdoren për të ndaluar zjarrin. Duhet vepruar shpejt”.

Veritas.com.al/