Amerikanët gjithnjë e më shumë besojnë se Donald Trump ka cilësitë e personalitetit dhe lidershipit që duhet të ketë një president, sipas një sondazhi të lëshuar të martën.

Një sondazh i Gallup lëshuar të martën zbuloi se 40 për qind e amerikanëve besojnë se Presidenti Trump ka personalitetin e duhur dhe cilësitë e lidershipit që duhet të ketë një president, që do te thotë një fitore prej shtatë pikësh nga dy vjet më parë në fillim të administratës së tij, ku vetëm një e treta , ose 33 për qind e amerikanëve, besonin se Trump kishte cilësitë e duhura për të qenë president.

Besimi i amerikanëve në aftësitë udhëheqëse të Trump është rritur në të gjithë spektrin politik.

Tetëdhjetë e një për qind e republikanëve besonin se Trump ka personalitetin dhe cilësinë e duhur për të qenë president, që përbën një fitore prej shtatë pikësh nga viti 2017. Tridhjetë e një për qind e te pavarurve miratojnë personalitetin e Trump dhe aftësitë e udhëheqjes, që përbëjnë katër pike rritje dhe 13 për qind e Demokratëve miratojnë cilësitë e udhëheqjes së Trump, që përbëjnë një fitore prej shtatë pikësh gjatë dy viteve të fundit.

Edhe pse amerikanët gjithnjë e më shumë aprovojnë karakterin e Trump, më shumë qytetarë e aprovojnë Trump-in per çështjet sesa karakterin e tij. Dyzet e shtatë përqind e amerikanëve e miratojnë Trump-in për çështjet që kanë rëndësi më të madhe për amerikanët e anketuar në sondazhin Gallup, ndërsa 53 për qind nuk e miratojnë trajtimin e Trump-it për çështjet që kanë rëndësi më shumë për klasën e mesme amerikane.

Analiza e Gallupit sugjeroi që Trump duhet të bëjë fushatë mbi çështjet e tij dhe jo karakterin e tij, ndërsa Demokratët mund të rrisin mundësitë e tyre për të mundur Trump nëse ata do të propozonin një kandidat që amerikanët e shohin se ka një karakter më të mirë sesa presidenti.

“Kjo është diçka që ata nuk bënë në 2016, kur Hillary Clinton ishte kandidatja Demokrate. Ajo, ashtu si Trump, mendohej gjerësisht se ishte e pandershme dhe e pabesueshme, duke mohuar kështu një nga dobësitë e dukshme të Trump dhe duke e bërë karakterin më pak faktor në proceset e vendimmarrjes së votuesve, “shkruan Gallup.

“Demokratët gjithashtu duhet të jenë të kujdesshëm që të mos nominojnë një kandidat i cili perceptohet si jashtë rrjedhës së çështjeve,” përfundoi Gallup. “Të bësh kështu mund të ngresh çështjet si një faktor votimi dhe të punosh në avantazh te Trumpit nëse më shumë votues thonë se ata pajtohen me Trump sesa me kandidatin Demokrat për çështjet më të rëndësishme”.

Anketa e Gallup-it anketoi 1,204 të rritur midis datës 17 prill dhe 30 prill dhe kishte një marzh gabimi prej 4 pikë përqindjeje.

Veritas.com.al/