Etiketa: bosnje

Në Bosnje, farkëtari ‘mjeshtër’ duhet të mbathë një vezë
  Kreshevo (Bosnje dhe Herzegovinë) (AFP) - Për të qenë i denjë për titullin e mjeshtrit, një farkëtar në Kreshevë në Bosnjën qendrore duhej të bënte një detyrë delikate – të mbathë një ve...
Radovan Karaxhiç, Duçja i serbve.
-Udhëheqësi i serbëve të Bosnjës dënohet në moshën 73 vjeçare: Rekursi  e ka përkeqësuar situatën- Nga: Fausto Biloslavo / "Burgim të përjetshëm", kur gjyqtari ka shqiptuar dënimin, Radovan ...
I dënuar për ‘krime lufte’, kroati i Bosnjës pi helmin në gjyq.
Një i pandehur për krime lufte gjatë dëgjimit të apelit në Hagë , sapo gjykata e shpalli fajtor, piu helm. Slobodan Praljak ishte një nga të gjashtë politikanët kroat të Bosnjës dhe lider ushta...
Bosnja nuk e njeh Republikën e Kosovës. Arsyen e dëshmon presidenti Dodik i Republika Srpska
(FOTO: Kryetari Dodik i Republikës serbe të Bosnje Hercegovines)/ Është një fakt i njohur që Republika e Bosnjës nuk e ka njohur Republikën e Kosovës. Duket paradoksale se si dy shtete që nd...