Etiketa: frrok-cupi

POPULLI ËSHTË MBIEMRI I KUVENDIT, POR ASGJË S’I LIDH BASHKË.
Nga: L. Skiro/ Sikur të kishte një agjenci sondazhesh dhe të bënte një pyetje “çfarë e lidh sot Kuvendin me Popullin?!”, jam i sigurt se shifra do të dilte ‘Zero’. Asgjë nuk e lidh Kuvendin me Popu...
PO LUFTOHET NË OBORR
  Frrok Çupi/ Jashtë avllisë së rrethuar nga muret askush nuk do t’ia dijë për luftën brenda rrethimit. Por as brenda Pallatit ‘nuk dinë’ çfarë po ndodh. Lufta po bëhet në oborrin e klasës sund...
BOTA E MORI VESH. ÇFARË DO TË BËJË POLITIKA JONË PAS TËRHEQJES SË TRUMP?
  Frrok Çupi/ Presidenti Donald Trump, në orën e njoftuar prej tij, sot në 2 pm (sipas orës lokale) njoftoi se do ta tërheqë Amerikën nga Marrëveshja nukleare me Iranin. Gjithë sytë e botës ish...
Tre cilësitë e kryetarit të ri të PD
  Frrok Çupi/ Mund të tingëllojnë si 10 cilësitë e komunistit në epokën reale të Partisë Komuniste... Por edhe vetë ajo Partia i kishte ‘vjedhur’ nga Bibla me cilësitë e dishepujve... Ndërsa...
O SA MIRË ME QENË… ARMEN…
  Frrok Çupi/ Kryeministri i Armenisë, Serzh Sargsyan, u ul në fronin e kryetarit të qeverisë ditën e martë të javës së kaluar dhe u rrëzua sot, e hënë, pa mbushur shtatë ditët e javës… Zoti Sa...
NATA PA TË NESËRME
  Frrok Çupi/ 'Nesër' nuk ka. Tunelet e 'Rrugës së Kombit' duket se nuk kanë më dalje; qeveria dhe populli janë përballur si në betejën e fundit. Këtu është mbyllur 'tuneli' i shtetit, pa dritë...
UJKU PËR UJKUN, LEZHJAN
Frrok Çupi/ Kur i vunë prangat sot në mëngjes kryetarit të Bashkisë së Lezhës, Fran Frroku, dikush i pëshpëriti në vesh: “Kemi urdhër nga Arta Marku të të arrestojmë...”. Si  Frani edhe Arta jan...
PSE KTHEHEMI NË VARREZA?…
Frrok Çupi/ Kthehemi sa herë kemi humbur shpirtin dhe kërkojmë të marrim me vete shpirtin e atyre që kemi lënë atje... A nuk keni ndjerë se sa herë u helmohet jeta prej vetes, jo prej tjetërkujt...
Kthehemi te fjalimet ‘triumfalë’.
Frrok Çupi/ Dëgjoj disa miq që flasin për një ‘kthim’ atje ku ishim, ose ku ishin- më mirë të them- fuqitë që bënë ndryshimet e mëdha në histori. Dëgjoj edhe fjalë nostalgjike për burrat e mëdhenj dh...
Dy kohët e një konflikti në Ballkan
Frrok Çupi/ Prej tre ditësh mbi qellin e Ballkanit po ndehet reja e një konflikti; nuk dihet se mes kujt e kujt. Mund të jetë edhe mes kombeve, ose edhe mes ‘fiseve’ brenda të njëjtit komb. Mund të s...
Faqja 1 prej 3123