Etiketa: is_tag

Një ‘Non’ lufton kundër një ‘Non-i’ tjetër
  Frrok Çupi Si njëri, edhe tjetri përballë, të dy janë ‘Non’, domethënë ‘hiç’, ‘asgjë!’, ose ‘jo’. Bota diplomatike ka gjetur fjalën ‘Non grata’ për  një person si “i pa mirëseardhur në çd...
Is dhe Rith, ku e kanë shtëpinë?!
    Frrok Çupi Nuk kam dëgjuar deri më sot se mund të ketë në botë fuqi të tjera, përveç këtyre të dyjave, që nuk kanë as seli, as zyra, as adresë. Ka plot të pastrehë, për të cilët ndje...
Is dhe Rith, ku e kanë shtëpinë?!
    Frrok Çupi Nuk kam dëgjuar deri më sot se mund të ketë në botë fuqi të tjera, përveç këtyre të dyjave, që nuk kanë as seli, as zyra, as adresë. Ka plot të pastrehë, për të cilët ndje...
Kuvendi 106 vjeçar
Frrok Çupi Kuvendi mbahet nesër.  Por çfarë është ‘nesër’ krahasuar me një ditë të ngjashme të ‘dikur’?!... Ka shumë njerëz që tentojnë të kthejnë kohën; por as koha as vdekja nuk kthehet. Nesë...
Njollat murr-bardha të Prefektit
  Frrok Çupi ‘Njollat e murrme’ nuk u bënë kurrë ‘të bardha’. Ikona e fundit e asaj tragjedie politike të artit, u nda nga jeta para një jave: Edi Luarasi, bashkë- regjisore me Mihallaqin d...
Një ‘përshesh’ alias Sali në strehën e Enverit
  Frrok Çupi Liljana i kishte shumë për qejf tropojanët e Tiranës gjatë asaj periudhe; aq sa edhe Sokolin e kishte bërë njëfarë maxhordomi për ta. Nuk u kuptua kurrë qartë pse: A i mungonte...
1000 kurthe dhe teli me gjemba
  Frrok Çupi Foltoret e këtij po duken e po zhduken ‘gëmushave’ në një marshim si iriqi. Sot ndodhet në Tropojë. 24 vjet më parë ishte po aty, për herë të fundit. Atëherë dikush prishi k...
Amerika me këta, si elefanti me miun
    Frrok Çupi Më në fund këta u dorëzuan, u dorëzuan duke u zbrazur nga përbrenda vetes. Kjo ishte e gjitha, madje më shumë se ajo çfarë pritën njerëzit; njerëzit prisnin sikur Ame...
Dyshja e Kuvendeve të PD është ‘ide homoseksuale’, thotë Frojdi
    Frrok Çupi Sa shumë pyetje po hallakaten fushave për dy Kuvendet e PD, njëri i Berishës e tjetri i Bashës! Sa shumë ‘shkencë’ derdhet për të gjetur ‘pse-në’. Askush nuk kënaqet me at...
Bashkim Rama i vjen rreth Ballkanit
Frrok Çupi Bashkim Rama është diplomat dhe profesor i ndritur i Diplomacisë... Sa më shpesh që po e përdor këto kohë fjalën ’është’, miqtë më korrigjojnë: ‘ishte!, thuaj’; mendojnë se gabova. N...