Etiketa: papunesia

Papunësia bie në nivelin më të ulët që nga viti 1969
JOHN CARNEY, BREITBART NEWS Ekonomia e Sh.B.A krijoi 136,000 vende pune në Shtator dhe shkalla e papunësisë ra në 3.5 për qind. Ekonomistët kishin pritur që ekonomia të ishte midis 120,000 d...
Sipas Bankës Botërore/ Rama: Papunësia, që nga viti 2013, ka rënë më se 6%.
Kryeministri Edi Rama ka reaguar paraditen e 1 Majit në Twitter për të dhënë lajmin për uljen e papunësisë. Shefi i qeverisë i referohet Bankës Botërore, sipas të cilës papunësia ka rënë më shu...
Donald Trump: Këtë të premte papunësia e të rinjve- më e ulëta në 50 vjet, që nga 1966.
Presidenti Donald Trump ka ndarë lajmin mbi shifrat e Zyrës së Statistikave të Punësimit  (BLS) të ditës së Premte në mëngjes, të dhëna që tregojnë se papunësia në radhët e rinisë është më e ulëta...
Mbi 360 mijë njerëz kërkojnë të largohen nga Shqipëria. Rama: ‘Në maj punësuam 3300 vetë!’
Në një kohë kur mbi 10% e popullsisë kërkon të largohet nga vendi, kryeministri Rama shprehet se në muajin që sapo lamë pas, qeveria e tij ka punësuar rreth 3300 persona në të gjithë territorin e ...
Për herë të parë në historinë e Amerikës janë aq vende pune të hapura sa për çdo person të papunësuar.
Për herë të parë në historinë e Shteteve të Bashkuara, ka vende pune të mjaftueshme që t’i japë punë çdo personi të papunësuar në vend, sipas të dhënave nga Departamenti i Punës, publikuar të Mart...
Papunësia ushqen Epideminë kombëtare të drogës/ Studimi
Zyra Kombëtare e kërkimeve Ekonomikë në SHBA publikoi një dokument të Hënën ku dëshmohet se përhapja e papunësisë i shtyn shumë amerikanë, burra dhe gra, drejt vartësisë vdekjeprurëse ndaj drogës....