Kjo është thirrja e fundit, thonë shkencëtarët, paralajmërimi më intensiv deri më sot nga rreziku i rritjes së temperaturës globale.

Raporti i tyre dramatik për mbajtjen e kësaj rritjeje nën 1.5 gradë C thotë se bota tani është komplet jashtë rruge, ajo po shkon drejt 3 gradë C.

Mbajtja në objektivin e preferuar 1.5 gradë C nën nivelet para- industriale, do të thotë “ ndryshime të shpejta, kërkime të largëta dhe të paprecedentë në gjithë shoqërinë”.

Kjo do të jetë shumë shumë e shtrenjtë- por dritarja e mundësisë mbetet e hapur.

Veritas.com.al/