PENNY STARR

Trajtimi me steroidin Daxamethasone me dozë të ulët mund të jetë një përparim i madh në betejën kundër koronavirusit, sipas ekspertëve të shëndetit në Mbretërinë e Bashkuar. Ata thonë se ilaçi mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga një e treta për pacientët me ventilatorë dhe një e pesta për ata që kërkojnë oksigjen.

BBC raportoi për zhvillimin:

Sikur ilaçi të ishte përdorur për të trajtuar pacientët në Mbretërinë e Bashkuar që nga fillimi i pandemisë, deri në 5,000 jetë mund të ishin shpëtuar, thonë studiuesit. Dhe mund të ketë një përfitim të madh në vendet më të varfra me numër të lartë të pacientëve me Covid-19.

Rreth 19 nga 20 pacientë me koronavirus shërohen pa u shtruar në spital. Nga ata që shtrohen në spital, shumica gjithashtu shërohen, por disa mund të kenë nevojë për oksigjen ose ventilim mekanik. Këta janë pacientët me rrezik të lartë, të cilët duket se ndihmohen nga dexamethasone.

Ilaçi është përdorur tashmë për të zvogëluar inflamacionin në një gamë të kushteve të tjera, dhe duket se ndihmon në ndalimin e disa prej dëmeve që mund të ndodhin kur sistemi imunitar i trupit shkon në rraskapitje ndërsa përpiqet të luftojë koronavirusin.

VERITAS.COM.AL